مدت اعتبار ویزای شینگن
اشتراک گذاری مطلب

مدت اعتبار ویزای شینگن

معمولاً افرادی که برای اخذ ویزای شینگن اقدام می کنند ، از مدت ها پیش برنامه سفر خود را تنظیم کرده و در نهایت با اختلاف چند روز و به اقتضای تاریخ ورود و خروج بلیطشان رهسپار اروپا می شوند . به دلیل روند زمانگیر صدور روادید و همچنین بروز اتفاقات پیش بینی نشده ، در موارد متعددی دیده شده است که زمانبندی مسافرین حوزه شینگن بهم خورده و آنان قادر به انجام سفر در زمان مقرر خود نبوده اند . از این روی دغدغه بسیاری از این افراد ، اطلاع از مدت اعتبار ویزای شینگن خود یا به عبارتی دیگر تاریخ انقضای آن می باشد . در همین راستا قصد داریم تا در این مقاله علاوه بر بررسی مدت اعتبار ویزای شینگن به بیان نحوه و تعدد دفعات ورود و خروج برای هر نوع ویزا نیز بپردازیم . در رابطه با مدت اعتبار ویزای شینگن به دو تاریخ برمی خوریم که گاهی با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند . این دو تاریخ که عبارت اند از «تاریخ اعتبار ویزا» و «تعداد روزهای مجاز اقامت» ، به ترتیب به دوره های 6 و 3 ماهه تقسیم می شوند ، به بیان دیگر اگر فرض کنیم که در اولین روز سال میلادی یا اول ژانویه ویزای شینگن فوری فردی صادر شود ، این فرد قادر است تا اواخر ژوئن (180 روز بعد) از این حق تردد استفاده کرده و وارد محدوده فوق گردد . حال تعداد روزهای مجاز اقامت به این معنیست که این مسافر در این مدت شش ماهه ، قادر خواهد بود تا 90 روز در کشورهای حوزه شینگن مانده و پس از آن این قلمرو را ترک کند . در این میان کدی برای مسافرت های فرد وجود دارد که نشان دهنده تعداد دفعات مجاز تردد وی در این مدت 90 روزه است ؛ به عنوان مثال فردی با داشتن کد “مالتی پل” یا ورود چند باره ، می تواند 90 روز فوق را در یک نوبت 3 ماهه  به پایان برساند یا آن را در برهه های زمانی کوتاه تر و دفعات بیشتر استفاده کند . این در حالیست که افرادی با کد “سینگل” یا تک سفره حتی در صورتی که 1 روز هم در این ناحیه بوده و از آن خارج شوند و اعتبار 90 – 180 روزه آن ها نیز به قوت خود باقی باشد ، تا اخذ مجدد ویزای شینگن توانایی ورود به این ناحیه را نخواهد داشت . لازم به ذکر است که این کد برای افرادی که سابقه حضور در محدوده شینگن را نداشته اند 1 بوده (یعنی با ویزای اخذ شده تنها قادر به 1 بار حضور در این محدوده هستند) و مدت مجاز استقرارشان نیز به جای 90 روز ، تنها 15 روز می باشد . این افراد پس از اولین سفر خود به این منطقه ، در صورتی که تمایل مجدد به این کشورهای اروپایی را داشته باشند ، با تقاضای وقت سفارت مجدد و تائید عملکردشان در طول سفر ، مجدداً اجازه ورود به این سرزمین ها با شانس بیشتری را خواهند یافت .  در ادامه لازم به یاد آوریست که اخذ ویزای شینگن به معنی ورود حتمی گردشگر به این منطقه نمی باشد ، چرا که تائید نهایی این اجازه ورود در مرزهای شینگن و توسط مامورین درگاه های ورودی صادر می گردد ، از سوی دیگر مراجعه به کشوری که این روادید از سفارتخانه آن اخذ شده است ، امری حیاتی برای ورود به این محدوده از اروپا می باشد (به عنوان مثال پس از اخذ ویزای شینگن از کنسولگری آلمان ، باید اولین کشوری که وارد آن می شوید آلمان باشد) چرا که در غیر این صورت از سوی متقاضی تخلفی روی داده و به قیمت ابطال ویزای وی تمام خواهد شد .