درباره ویزای کانادا

درباره ویزای کانادا 

همانطور که می دانید ، ویزا و یا روادید ، به حکمی اتلاق می گردد که دارندگان آن اجازه ورود به کشوری در زمان تعیین شده را دارند . این حکم که در قالب مهر و یا برچسبی در داخل گذرنامه خود نمایی می کند ، می تواند به صورت دائم یا موقت و تحت عناوین فراوانی اخذ گردد . به عنوان مثال برای اخذ ویزای کانادا ، متقاضیان می توانند از طریق تکیه بر شغل و تخصص خود ، کارآفرینی و ورود سرمایه به این کشور ، خود اشتغالی و یا بواسطه حضور خانواده خود در یکی از شهر های کانادا ، اقامت و ویزای دائم آن را اخذ نماید . راه دیگر ویزای کانادا ، ورود از مجرای اقامت موقت می باشد که این روش نیز با دلایلی نظیر سیاحت ، دیدار اقوام و خانواده ، کار و تحصیل میسر می باشد . در همین راستا ، یکی از انواع رایج ویزای کانادا ، ویزای TRV یا Temporary Resident Visa می باشد . این ویزا که حکم اقامت موقت دارندگانش در کانادا می باشد ، برای کار و تحصیل در دوره های کوتاه مدت را دارد . این ویزا که می تواند تک ورودی (   single entry) و یا چند ورودی (multiple entry) باشد ، اجازه تردد شخص مذکور در سطح کشور را در بر دارد . در ویزای کانادا تک ورودی ، این فرد حق ترک خاک کشور تا پایان دوره تحصیلش را ندارد و پس از آن ، یا کانادا را به مقصد سرزمین مادریش ترک می کند و یا اقامت دائم این کشور را با توجه به سوابق قابل قبول خود بدست می آورد . ورود و اخذ ویزای کانادا در گرو قبولی در تست های پزشکی می باشد . تست پزشکی در حالت عادی برای ایرانیان لازم نیست ، ولی در صورت سفر به کشورهای عضوء لیست سیاه پزشکی ( مانند کشورهای اروپایی که احتمال انتقال ویروس ایدز در آن ها زیاد می باشد ) در ماه های اخیر مجبور به گذراندن آن و ارائه مدارک مربوطه باشند . انگشت نگاری نیز یکی دیگر از پیشنیازهای سفر و بهره مندی از ویزای کانادا می باشد و از آنجایی که سفارت این کشور در ایران فعال نمی باشد ، هموطنان علاقه مند می توانند به سفارت کانادا در ترکیه و یا سایر سفارت خانه های این کشور در کشورهای حاشیه خلیج فارس مراجعه کنند .

در دهه اخیر ، برخی از کشورها ( مانند کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس ) به دلیل عناد دیرینه ای که با ایرانیان دارند ، به اهداف متعددی ( از جمله امکان ردیابی مسافران که عموما به تحقیر آن ها ختم می شود )  اقدام به انگشت نگاری می نمایند ؛ اما در مورد کانادا باید اذعان داشت که انگشت نگاری برای اتباع تمام کشورها انجام می پذیرد ، با این تفاوت که در کشورهای پیشرفته تر ، این اطلاعات به صورت کدهای دیجیتالی در پاسپورت های هوشمند آن ها ذخیره می گردد و در هرسفر نیازمند انجام این عمل نمی باشند و وجهه بدی از خود بجای نمی گذارد . کودکان و افراد کهن سال ، دارندگان ویزای مهاجرتی ، افراد مقیم و شهروندان کانادا ، دیپلمات ها و سیاست مدارانی که دارای پست های رسمی دولتی می باشند از انگشت نگاری معافند . در پایان لازم است در مورد VAC یا Visa Application Center نیز صحبت کنیم . این مراکز در واقع موسساتی در سراسر دنیا می باشند که وظیفه سفارت خانه ها را انجام می دهند . به عنوان مثال شرکت VFS Global ، VAC کانادا برای ایران می باشد و به دلیل عدم وجود سفارتی مابین این دو کشور ، وظیفه اخذ مدارک ، صدور ویزای کانادا و انگشت نگاری را بر عهده دارد .

ویزای کانادا از ارمنستان

ویزای کانادا از ارمنستان

روابط دیپلماتیک ایران و کانادا به شکل مدرن خود و در قالب سفارتخانه در خاک یکدیگر عمری قریب به نیم قرن دارد . نیم قرنی که مملو از فراز و نشیب های سیاسی بوده است و روابط این دو کشور نموداری سینوسی را طی کرده است . با توجه به رابطه خوب کانادا و ایالات متحده آمریکا ، رفتار و سیاست خارجه این کشور همواره تابعی از رفتار و سیاست های آمریکا بوده است . بطور مثال پیش از انقلاب اسلامی و وجود رایطه میان ایران و آمریکا ، سفارت کانادا نیز همسو با این سیاست روابط خوبی با ایران داشته است و پس از انقلاب و پس از حواشی لانه جاسوسی آمریکا ( که به گفته سفیر وقت کانادا در ایران ، کارمندان این سفارت نیز در اتفاقات بوجود آمده دست داشته اند ) این رابطه به سردی گراییده است . در سال های اخیر نیز در مقاطعی این رابطه گاهی در اوج دوستی و گاهی در قعر دشمنی قرار داشته است . به عنوان مثال پس از تحریم ایران توسط آمریکا ، شرایط به گوته ای پیش میرفت که همکاری و روابط صمیمانه با کانادا تامین کننده کالاهای آمریکایی غیر مشابه می شد و لزوم حفظ این رابطه مشخص بود و از سویی دیگر ، پس از اتفاقات سال های اخیر و حوادث پیش آمده برای سفارت خانه های کشورهای خارجی در ایران ، این رابطه به میزان حداقلی خود رسید . این امر که سبب بسته شدن سفارت خانه های این دو کشور در خاک یکدیگر گردید ، باعث شد تا اخذ روادید ، بورسیه شدن دانشجویان به کانادا و سفر به این کشور تحت الشعاع قرار گرفته و مسیری صعب العبوری در برابر مسافران این کشور قرار گیرد . یکی از این مشکلات که با وضع قانون نسبتا جدید «انگشت نگاری» اتباع برخی از کشور ها ( از جمله ایران ) همزمان شده است ، سبب شده است تا متقاضیان اخذ ویزای کانادا برای انگشت نگاری جایی را در ایران نداشته باشند و به ناچار به کشورهای همسایه مراجعه کنند .  از این روی متقاضیان باید به دفاتر VAC یاVeterans    Affairs Canada که اماکنی تحت نظارت سفارت خانه های کانادا بوده و وظیفه انگشت نگاری را بر عهده دارند مراجعه کنند . از نزدیک ترین دفاتر VAC می توان به شعب آن در ایروان ارمنستان ، آنکارا و استانبول ترکیه و دبی امارات متحده عربی اشاره کرد . اخذ ویزای کانادا از این روی در ارمنستان حائز اهمیت می باشد که به نوعی نزدیک ترین دفتر انگشت نگاری به ایران می باشد . این دفتر که در خیابان وازگن سارگسیان ایروان قرار دارد ، همه روزه پذیرای افراد واجدالشرایطی  می باشد که مدارک خود برای اخذ ویزای کانادا را مهیا کرده وآماده سفر به این کشور می باشند ، است . این عمل انگشت نگاری که در بسیاری از کشورهای دنیا رایج شده است و تنها از ایرانیان گرفته نمی شود ، در برخی از گذرنامه های هوشمند به صورت پیش فرض قرار می گیرد که به سهولت و انجام یکباره انگشت نگاری منجر می شود . در ادامه می توان اضافه کرد که کسانی که مایلند تا مدارک ویزای کانادای خود را به صورت حضوری تحویل دهند ( و نه به صورت اسکن شده و آنلاین ) می توانند با به همراه داشتن مدارک مورد نیاز ، پس از انگشت نگاری به این کار اقدام ورزیده و مقدمات سفر به کانادا را فراهم سازند .

ویزای شینگن

ویزای کانادا

ویزای کانادا

ویزای کانادا

همه انسان های دنیا ، از هر قاره ، با هر نژاد ، رنگ  ، دین و زبانی که ملیتی کانادایی ندارند ، برای ورود به کانادا مستلزم اخذ ویزای کانادا هستند . ویزایی که در 3 حالت ورود یکباره ، ورود  چند باره و ورود نامحدود عرضه می گردد . در نوع اول و دوم که که معمولا برای اهداف کوتاه مدتی مانند گردش و سیاحت ، شرکت در سمیناری کوتاه مدت ، دیدار خانواده و انعقاد قراردادهای تجاری مناسب می باشد ، فرد می تواند تا در مدت زمان  مشخص شده برای وی  ( معمولا زیر 6 ماه ) به صورت قانونی در این کشور بماند . در حالت سوم که به « سوپرویزا » نیز معروف می باشد ، افرادی که اقوام درجه یک آن ها اقامت این کشور را دارند می توانند ویزای کانادا را اخذ نموده و در مدت زمان  اعتبار روادیدشان که ممکن است تا 3 سال نیز رسیده و قابل تمدید نیز می باشد ، بارها و بارها این کشور را ترک و مجددا وارد شوند ، این در صورتیست که در 2 حالت قبلی ، محدودیت های سفت و سختی در این حیطه وجود دارد . مدارک لازم برای اخذ ویزای کانادا در هر 3 حالت فوق تقریبا یکی می باشد که در همه حالات ، مدارک و فرم های تقاضای ورود به خاک کانادا باید به طریقی جامع و مانع باشد تا دپارتمان تصمیم گیری اعطای ویزای کانادا متقاعد شوند که شما علاوه بر داشتن انگیزه و دارایی کافی برای حضور در کانادا ، کشور مذکور را قبل از انقضای ویزای کانادا خود ترک کرده و قصد ماندگاری ندارید . از مهمترین مدارک فوق الذکر برای اخذ ویزای کانادا ( توریستی ) نیز می توان به اصل پاسپورت ، ترجمه رسمی شناسنامه فرد متقاضی ، ترجمه رسمی سند ازدواج برای متاهلین ، فرم تکمیل شده درخواست اخذ ویزای کانادا ، فرم تکمیل شده اطلاعات خانوادگی ، ترجمه اسناد اموال منقول و مدارج شغلی ، پرینت گردش مالی ( علی الخصوص 1 فصل منتج به سفر) که مبین درآمد ماهیانه می باشد ، نامه تمکن مالی از مراجع ذیصلاح به زبان انگلیسی ، داشتن میزبانی در کانادا ( دعوتنامه ) و مدارکی که نسبت خویشاوندی میزبان و میهمان را مشخص کند ،  اخذ بلیط رفت و برگشت و رضایت نامه محضری برای افرادی با سنی زیر سن قانونی نام برد . در مورد دلیل سفر و اخذ ویزای کانادا ، رعایت جزئیات و منطقی بودن عوامل مطرح شده بسیار حائز اهمیت می باشد ؛ به عنوان مثال با کلی گویی و ارائه دلایلی غیر قابل باور ، صلاحیت شما برای حضور به هم رساندن در این کشور رد می شود . فرد مذکور اگر با ویزای کانادا که با نام توریستی اخذ شده است ، نمی تواند به تحصیل و یا کار در این کشور بپردازد و به محض اینکه عاملین حوزه اقامتی از نیت شخصی مبنی بر استقرار و اقامت دائمی مطلع شوند ، به سرعت وی را از کشور اخراج می نمایند . همانطور که ذکر شد ، برای ویزای کانادا و ورود به این کشور ، متقاعد کردن افسر مهاجرت به بازگشت شما به کشورتان حیاتیست ، از این روی ارائه شواهدی که وابستگی عاطفی و اقتصادی شما به وطنتان را نشان می دهد کافیست ، این ادله باید به حدی بزرگ باشد که بتوان به آن تکیه کرد و محکمه پسند باشد و به حدی کوچک باشد تا بتوان آن را باور کرد و غلو محسوب نشود ، به عنوان مثال حضور خانواده و فرزندان در ایران و یا قطعی مواجب به علت عدم حضور در سر کار موجب می شود تا مسئولین متقاعد شوند که شما قصد اقامت دائم در این کشور را ندارید .

ویزای شینگن

ویزای کانادا